erkende slotenmaker

PKVW: Politie Keurmerk Veilig Wonen

Goed beveiligd met het PKVW-keurmerk

Je veilig voelen in uw eigen huis, dat is een basisbehoefte. Maar heeft u dit eigenlijk goed geregeld? Twijfelt u? Dan is het misschien verstandig om dit eens te laten bekijken door een expert. Als u aan bepaalde eisen voldoet, komt u bovendien in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Met deze certificering op zak slaap je veel lekkerder in de wetenschap dat alles goed is geregeld. We vertellen u in dit blog meer over de voordelen van het PKVW en hoe u dit kunt bemachtigen. Lees snel verder

Veilig wonen certificaat

Veilig wonen willen we allemaal. Maar wanneer woont u nu eigenlijk veilig? Wanneer u het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) heeft, weet u dat u de basis goed op orde heeft. Wie aan de eisen voldoet, kan een officieel certificaat aanvragen. Dit ‘veilig wonen certificaat’ heeft een geldigheidsduur van 10 jaar geeft u behalve een veilig gevoel ook diverse voordelen.

Wat zijn de voordelen van het PKVW

Het PKVW geeft u meer dan een veilig gevoel alleen. Er zitten namelijk ook de nodige voordelen aan vast. Zo schrikt u door de sticker die u bij het certificaat ontvangt op uw voordeur te plakken inbrekers af. Inbrekers gaan namelijk altijd voor een makkelijke kraak. Als ze een PKVW sticker zien gaan ze liever een deurtje verder. De kans op een inbraak is wel 50% lager! Veel verzekeraars geven dan ook korting als u dit keurmerk heeft. Samengevat zijn de voordelen:

  • Tot 50% minder kans op een inbraak
  • De wetenschap dat u goed beveiligd bent
  • Korting bij uw verzekeraar

Hoe krijgt u het Politie Keurmerk Veilig Wonen?

Het PKVW verkrijgt u door uw woning te laten inspecteren door een erkende slotenmaker. Zij kunnen u van advies voorzien, maar vaak ook helpen met het uitvoeren van de ontbrekende maatregelen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Rookmelders
  • Hang-en-sluitwerk
  • Veiligheidsstrips
  • Verlichting
  • Brandbeveiliging
  • Inbraakbeveiliging

Afspraak voor een veiligheidscheck

Wilt u ook met een gerust hart slapen of de deur uit? Neem dan contact op met een
erkende slotenmaker om het PKVW-keurmerk te bemachtigen.

Vond u dit een nuttig artikel? Lees dan ook onze andere artikelen uit de rubriek wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *