Een forse daling van woningontruimingen door gerechtsdeurwaarders

In 2016 lag het leegruimen van woningen door gerechtsdeurwaarders 18% lager dan in 2015. Er werden namelijk in 2016 ongeveer 8.100 woningen leeggehaald. In 2015 lag dit aantal op 9.900 woningen. Dit heeft de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders bekend gemaakt. De vraag is dan ook of deze trend zich in 2017 voortzet.

De redenen voor de daling

Wilbert van de Donk, voorzitter van de KBvG, geeft als reden dat het contact tussen huurders, verhuurders en deurwaarders verbeterd is. Hierin is op te merken dat het contact professioneler verloopt, waarbij ook de gesprekstechnieken verbeterd zijn. Er is daarnaast meer oog voor de problemen van de schuldenaar gekomen. Hierdoor werden in 2016 dan ook vele ontruimingen voorkomen. Nog een reden is dat de aantrekkende economie ook meewerkt. Dit zijn allemaal positieve ontwikkelingen die hopelijk in de toekomst ook doorgezet worden.

Een ingrijpende gebeurtenis

Volgens Van de Donk is ontruimen de meest ingrijpende opdracht voor een verhuurder om aan een gerechtsdeurwaarder te geven. Hierbij moet de verhuurder dan ook het huis verlaten, waarbij alle spullen uit de woning worden gehaald. Voordat het überhaupt tot dit punt komt, is er door de verhuurder en gerechtsdeurwaarder al veel energie gestoken in het voorkomen hiervan. In dit proces worden brieven gestuurd, er wordt gebeld en men gaat op huisbezoek.

Zet de trend zich voort?

De vraag is nu dan ook of deze trend zich voortzet in 2017. Er wordt verwacht dat deze trend doorgezet wordt. Blijf de ontwikkelingen volgen, als u op de hoogte wilt blijven van deze manier van woningontruiming.

Woningontruimingen via een woningontruimer

Een woning leegruimen kan ook geschieden via de “normale” weg. Er hoeft namelijk bij een woningontruiming niet altijd een gerechtsdeurwaarder aan te pas te komen. Al is dit wel wat mensen vaak denken bij het woord “woningontruiming”. Veel mensen kiezen namelijk ook voor een woningontruiming omdat dit gewoon een uitkomst is. Er is dan ook een ruime keuze om te kiezen voor een woning ontruimer. Bent u op zoek naar een betrouwbare woningontruimer? Wij hebben er één gevonden, namelijk Totaal Ontruimingen.