Minder inbraken door de coronacrisis, blijft dat zo?

Mensen blijven veelal thuis

De coronacrisis heeft op heel veel gebieden in ons dagelijks leven invloed. Zo ook op het aantal inbraken dat in Nederland gepleegd wordt. Tijdens mei en april van dit jaar, is het aantal inbraken in Nederland zelfs gehalveerd tegenover dezelfde periode vorig jaar. Maar die veiligheid kan niet zo blijven. Wij raden u aan om juist nu de hulp in te schakelen van een goede slotenmaker en hem of haar sloten van hoge kwaliteit te laten installeren. Waarom? Daar vertellen we in dit blog meer over.

De maatregelen versoepelen weer

De coronamaatregelen worden in Nederland lsteeds meer versoepeld. Aangezien terrassen en restaurants weer open zijn, en veel mensen weer een aantal dagen per week weer naar kantoor gaan, krijgen inbrekers kans om hun slag te slaan. Het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) riep mensen zelfs op om 1 juni, de dag dat terrassen weer open gingen) te zien als een feestdag! Op feestdagen is de kans op een inbraak namelijk 2 keer zo groot, wat betekent dat er extra aandacht besteedt moet worden aan veiligheid. Iedereen heeft lange tijd veilig thuis gezeten, wat betekent dat de kans op inbraak vaak onderschat wordt.

Meer inbraken in de zomer

De zomervakantie is altijd de perfecte gelegenheid voor inbrekers om bij mensen binnen te gaan. Ze zijn immers lange tijd van huis weg. Er vindt in de zomer naar schatting elke 12 minuten een inbraak plaats. Dit betekent dat er in 2018 bij bijna 43.000 huizen ingebroken werd. Hoewel er dit jaar veel minder mensen op vakantie gaan in het buitenland, zijn uitjes in Nederland wel ontzettend populair. Ook dit jaar is het dus belangrijk om in de zomervakantie extra op te letten: sluit deuren altijd goed af, en maak de ramen dicht als u van huis weggaat. Laat ‘s avonds ook een lampje aan als u niet thuis bent.

Goede sloten laten plaatsen

Wij raden u aan om goede sloten te laten plaatsen door een betrouwbare slotenmaker, vooral nu in deze periode. Deze sloten zijn veel moeilijker open te breken, waardoor inbraak voorkomen wordt. Zo zorgt u ervoor dat uw woning goed beveiligd is, ook als u weer veel minder thuis bent.

Wilt u op de hoogte blijven van interessant nieuws en tips over wonen? Neem dan regelmatig een kijkje hier op de site! Wij plaatsen interessante artikelen over onder andere wonen, werken, eten en drinken en evenementen.