Rate this post

Voetballen kan altijd op kunstgras

Er komen steeds meer velden waar de kinderen op kunnen voetballen. Voorheen werden er goals zonder net geplaatst op een veld. Dit soort velden zouden dan gemaaid moeten worden door de gemeente, maar dat gebeurde niet extreem vaak. Ook zaten in dit soort velden vaak kuilen. Tevens loopt zo’n veld niet recht en dat geeft niet het beste speelplezier met voetbal. Er moet gezegd worden dat we ook altijd blij waren met deze velden, maar het was verre van ideaal. Een kind heeft natuurlijk wel plezier, maar een enkelverstuiking op zo’n grasveld en je hebt weer een huilend kind thuis. Tegenwoordig komen er steeds meer kunstgrasvelden met dichte goals. De kinderen zijn enorm blij met deze verandering en de hele buurt geniet van deze velden. Gezellig na het eten met zijn allen een potje voetballen.

Kunstgras vergroot het plezier

Je merkt dat deze velden de sfeer van de hele buurt heeft opgekrikt. Ouders die samen met kinderen daar voetballen. Enkele veranderingen die bij onze buurt zijn opgetreden na het aanleggen van een veld van kunstgras:

  • de buurtsfeer is aanzienlijk verbeterd
  • kinderen spelen met elkaar en met de ouders
  • geen blessures meer door gaten in het veld
  • rechte velden en lijnen op het veld.

Bij ons is het enthousiasme er groot geworden. De kinderen weten niet hoe snel ze na het eten naar buiten moeten gaan. De kinderen niet alleen, want pap vliegt er achterna.

Stimuleer buitenspelen

Buitenspelen is erg belangrijk, maar de jeugd is soms niet achter de computer vandaan te halen. Sinds we voetbalvelden van kunstgras hebben is er een duidelijk omslagpunt geweest. Wij hoeven de kinderen niet meer aan te sporen om naar buiten te gaan. Ze willen zelf dolgraag een potje voetballen. Het maakt mijn kinderen in ieder geval gezonder.