Kom alles te weten over verdringerpompen

Wat is een verdringerpomp eigenlijk?

Zoekt u voor uw proces naar een verdringerpomp? Maar is het u nog niet geheel duidelijk wat verdringerpompen eigenlijk zijn? Heel begrijpelijk. Het is immers ook geen onderwerp waar door iedereen dagelijks over gesproken wordt. Daarom gingen wij op onderzoek uit. Wij willen graag aan iedereen duidelijk maken wat verdringerpompen precies zijn. Lees dit blog en kom alles te weten over verdringerpompen!

Hiervoor dienen verdringerpompen

Hoe een verdringerpomp ook wel beschreven kan worden, is als een ‘positieve verplaatsingspomp’. Wat zo’n pomp doet, is de pompkamer voortdurend verkleinen en vergroten. Dit gebeurt zelfaanzuigend en droog. Maar wanneer is deze werking nou nodig? Ook dat hebben wij opgezocht. Verdringerpompen worden ingezet bij het verpompen, het verplaatsen, van hoog viskeuze producten. Over welk soort producten hebben we het dan? Denk aan vloeibare, stroperige, taaie en trage producten. Hoe hoger de viscositeit van een product, hoe moeilijker het product te verplaatsen is. Klei en tandpasta hebben bijvoorbeeld een erg hoge viscositeit.

Zo verplaatsen verdringerpompen producten

U begrijpt dat voor het verplaatsen van taaie vloeistoffen een behoorlijke druk nodig zal zijn. Verdringerpompen beschikken over zulke sterke drukmechanismes. Hiermee kan vrijwel elk product makkelijk verplaatst worden. Let wel, er bestaan verschillende soorten aandrijvingen voor bovenstaande techniek. Zo zijn er verdringerpompen die elektrisch, via luchtdruk of hydraulisch worden aangedreven. Ga op zoek naar een leverancier in verdringerpompen, zodat u optimaal geadviseerd kunt worden in welke variant voor uw proces het meest geschikt is. Als u zoekt naar een bewezen leverancier, houd er dan ook meteen rekening mee dat deze aanbieder zijn verdringerpompen kan leveren inclusief een ATEX certificaat.

Ontdek de soorten verdringerpompen

Er bestaat een geschikte verdringerpomp voor elke industrie, elke toepassing en elk verpompbaar middel. Vraag na welke soort u behoeft:

  • Doseerpomp
  • Lobbenpomp
  • Impellerpomp
  • Slangenpomp
  • Tandwielpomp
  • Membraanpomp
  • Wormpomp (monopomp)

Heeft u nog geen idee? Ga dan direct op zoek naar een specialist in verdringerpompen!

Schaf de juiste verdringerpompen voor uw proces aan

Moeten voor uw proces taaie, vloeibare stoffen verplaatst worden? Schaf dan de juiste verdringerpompen aan. Met deze ingenieuze machines heeft u deze klus in no time, netjes, hygiënisch en zonder onnodige schade geklaard. Ga direct op zoek naar een specialist in verdringerpompen en schaf uw benodigde pomp direct aan. Vraag deze leverancier ook meteen om een passend certificaat. En vergeet niet te vragen naar tips over het gebruik. Hoe beter u te werk gaat met de machine, hoe kwalitatiever uw eindresultaat zal zijn. Succes met uw zoektocht naar de juiste verdringerpompen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *