De prijs van producten in de industrie is verhoogd

De prijzen van producten van de chemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie, de auto-, kunststof-, metaal- en de rubberindustrie liggen stukken hoger dan vorig jaar. De vraag is nu: hoe kan er toch nog geld bespaard worden in die industriële of creatieve wereld? Wij wilden het weten en onderzochten wat we extra kwijt zouden zijn aan kosten ten opzichte van vorig jaar als we rubber op metaal zouden willen lijmen.

Hoeveel duurder is rubber en metaal in 2017?

Om duidelijk in kaart te kunnen brengen hoeveel extra kosten een verbinding tussen metaal en rubber anno 2017 kost, namen we eerst de afzetprijzen van deze producten onder de loep. De verhoging van de prijs van rubber valt gelukkig nog een beetje mee. Deze afzetprijzen zijn gestegen met 0,5%. Het is helaas een ander verhaal als het gaat om metaal. De afzetprijzen van metaal zijn maar liefst gestegen met 4,3%. Mocht u dus rubber op metaal willen lijmen, dan bent u al sowieso een kleine 5% meer kwijt in totaal ten opzichte van vorig jaar. Maar gelukkig hebben we ook goed nieuws. De prijs van de benodigde lijm kan namelijk zeer laag blijven!

Gebruik industrielijm voor het lijmen

Wij gingen op zoek naar een betaalbare, universeel toepasbare, snelle en naadloze lijm om rubber en metaal te kunnen lijmen. We kwamen terecht bij industrielijm, ook wel constructielijm genoemd. Omdat het hoofdbestanddeel van deze secondelijm cyanoacrylaat is, is deze lijm geschikt voor het lijmen van onder andere aluminium, keramiek, porselein, steen, leer, rubber én metaal. Het kostenbesparende van deze lijm zit hem in het feit dat voor het lijmen van rubber en metaal maar een heel klein beetje lijm nodig is. Hij is daarmee enorm zuinig in gebruik én in kosten. Dat hij tevens uv-stabiel is en bestand tegen kou en warmte maakt deze lijm het ideale product voor elke industrie.

Besluit ook rubber op metaal te lijmen met industrielijm

Wilt u uw werk, klus of projectje met rubber en metaal nog een beetje betaalbaar houden? Kies dan voor industrielijm. Van het merk Cosmofix bijvoorbeeld. Zeer betaalbaar, zuinig in gebruik en met prachtig, snel en blijvend resultaat. Bestel een flesje industrielijm als u rubber op metaal wilt lijmen en beheers daarmee de kosten van uw project!