Haal snel je rijbewijs met de juiste rijschool

Zo selecteer je de juiste autorijschool

Wil jij graag je rijbewijs halen? Dan is het belangrijk om eerst een geschikte autorijschool uit te kiezen. In dit blog vertellen we je graag hoe je dat het best kunt aanpakken. Zo heb jij binnen de kortste keren je rijbewijs en kun je bijvoorbeeld lekker met de auto op vakantie.

Tip 1: Kies niet perse de goedkoopste autorijschool

De prijzen die de rijschool hanteert, staan niet altijd direct in verhouding tot de kwaliteit van de lessen. Dat betekent niet dat het verstandig is om de goedkoopste autorijschool te kiezen. In de praktijk blijkt vaak dat de goedkoopste rijscholen niet investeren in de bijscholing van de instructeurs en de beste lesmethoden. Hierdoor heb je meer lessen nodig om je rijbewijs te behalen, en daarmee ben je uiteindelijk alleen maar meer geld kwijt. Daarom is het belangrijker om te letten op de kwaliteit van de rijschool

Tip 2: Volg een proefles

Heb je een rijschool gevonden waarvan je denkt dat die voldoet aan jouw wensen? Vraag dan eerst een proefles aan. Dit is een kans om kennis te maken met de instructeur en om vragen te stellen zoals:

  • Kan ik wekelijks een rijles volgen bij deze rijschool?
  • Welke lesmethode wordt er gebruikt?
  • In wat voor auto krijg ik rijles?
  • Krijg ik vervanging als mijn instructeur een keer ziek is?
  • Is het mogelijk om te wisselen van instructeur als dat nodig blijkt te zijn?

Tip 3: Lees reviews

Je kunt online een heleboel reviews vinden, waarschijnlijk ook van de rijschool die jij op het oog hebt. Kijk eens via Google, social media of de via site van de rijschool of eerdere klanten hun ervaringen hebben achtergelaten. Op deze manier kom je erachter wat de sterke kanten en de aandachtspunten zijn van deze rijschool. Zo kun je beoordelen of de autorijschool aansluit bij jouw wensen en jouw manier van leren.

Tip 4: Bekijk het slagingspercentage

Via de rijschoolzoeker van het CBR vind je een lijst met alle rijscholen en hun slagingspercentage. Dit is het percentage van de kandidaten die in één keer geslaagd zijn. Over het algemeen geldt: hoe hoger het slagingspercentage, hoe beter de autorijschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *