Rate this post

Aan het einde van elk jaar wordt altijd de balans opgemaakt, zo ook binnen de sterk groeiende tabletwereld. De bekende Nederlandse tabletwebsite Tablet Guide hield een verkiezing voor onder andere de beste tablet van 2012 en de beste Android tablet van 2012. De Google Nexus 7 van Google die in samenwerking met Asus is ontwikkeld kwam als grote winnaar uit de bus.

 

In december werd er op deze website een actiepagina opgericht waar bezoekers stemmen konden uitbrengen op diverse populaire tablets die in 2012 op de markt werden gebracht. In totaal werden er meer dan 7000 stemmen uitgebracht door iets meer dan 3000 mensen. Iedere bezoeker kon maximaal drie tablets aanduiden als favoriete tablet.

 

Het was een nek-aan-nekrace, want de concurrentie op het gebied van nieuwe tablets was in het afgelopen jaar erg groot. De verwachting is dat deze tendens in 2013 nog sterker wordt voortgezet. De Google Nexus 7 belandde op de eerste plaats met 12,5% van de stemmen. Op de tweede plaats volgde de iPad 4 met 10,3% van de stemmen. De derde plaats werd veroverd door de Galaxy Tab 2 10.1 van Samsung met 9,7%.

 

Verder schreef de website ook een verkiezing uit voor de beste Android tablet van 2012 en uiteraard ging de eerste plaats binnen deze categorie opnieuw naar de Google Nexus 7 tablet. De tweede plaats ging naar de Samsung Galaxy Tab 2 10.1 en de derde plaats ging naar de Galaxy Note 10.1. Interesse in een van deze winnende tablets? Bekijk dan hier op Tablet Kopen Online de voordeligste tablet aanbiedingen.