Gardena tuingereedschap

Gardena tuingereedschap

Iedereen kent het Gardena. Deze kleine Duitse handelsfirma heeft zich binnen enkele decennia ontpopt tot een wereldberoemde fabrikant van tuingereedschap. In dit blog leest u alles over dit gerenommeerde merk!

Hoe ontstond Gardena?

De firma werd in 1961 opgericht door Werner Kress en Eberhard Kastner. Ze begonnen met het importeren van Franse tuingereedschappen, maar braken uiteindelijk echt door toen ze ze in 1968 zelf hun innovatieve Original GARDENA System uitbrachten.

Original GARDENA System

Dit systeem onderscheidde zich van de concurrentie met een ingenieus kliksysteem. Een ware revolutie in het tuinieren. Want dankzij het kliksysteem kon men eenvoudig een tuinslang aan de buitenkraan klikken en ook weer verwijderen. Ook accessoires zoals een waterpistool of sproeikop waren snel verwisseld.

Slim kliksysteem

Dit slimme kliksysteem werd vervolgens natuurlijk ook geschikt gemaakt voor andere tuingereedschappen. Zoals de ‘combisystem’ houten stelen, waarbij de kop van de steel te vervangen was. Zo had je niet langer een hark, een grashark, een drieklauw en vele andere tuingereedschappen met een steel nodig, die veel ruimte innamen in de schuur. Met Gardena tuingereedschap had u nog maar één steel nodig en wisselbare koppen die u erop kon klikken. Dit nam natuurlijk veel minder plek in met vervoer en in de schuur.

Deutsche gründlichkeit

Naast innovatief staan Gardena tuingereedschappen er ook om bekend van zeer goede kwaliteit te zijn. De Duitse ‘gründlichkeit’ is voor veel mensen een reden om voor Gardena te kiezen.

Nog steeds innovatief

Ook vandaag de dag is Gardena tuingereedschap nog steeds innovatief. In de loop van de jaren kwam er ook elektrisch tuingereedschap bij, zoals heggenscharen. Uiteraard voorzien van verwisselbare (en uitwisselbare) accu’s! Ze blijven hun producten continu verbeteren: snoeischaren, tuinslangen, sproeiers, handgereedschap, robotmaaiers en vele andere producten.

Anno 2022 maakt Gardena de tuin intelligent

Met een Gardena Smart system, maakt u uw tuin smart. Via de app weet u altijd en overal hoe uw tuin erbij staat. Het onderhoud zoals maaien met een robotmaaier of sproeien kunt u nu ook van afstand regelen. Zo houdt u zelf meer tijd over om van uw tuin te genieten en kunt u zelfs vanaf uw vakantieadres uw tuin in de gaten houden.

Meer artikelen over de tuin vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *