Freelance payroll; handig of niet

Overweeg jij voor jezelf te starten, dan is freelance payroll wellicht een goede start voor je. Met freelance payroll kan je beschikken over de lusten van het vrije ondernemerschap en de lasten uitbesteden aan een payrollbureau.

Hoe werkt freelance payroll?

Met freelance payroll kom je in dienst bij het payrollbedrijf van jouw keuze. Je krijgt je nettoloon van hen en zij dragen de belasting af. Het payrollbureau factureert jouw opdrachtgever en zorgt ervoor dat hij betaalt. Zo loop je geen enkel risico.

Wat doet het payrollbureau?

Het payrollbureau kan ervoor zorgen dat jouw opdrachtgever je urenbrief accordeert, meestal online. Zij maken een factuur aan en zorgen dat de opdrachtgever betaalt. Het risico op wanbetaling kunnen zij verzekeren. Zij maken voor jou een loonstrook op en verzorgen jouw netto uitbetaling. Zij dragen de belastingen af en de sociale premies. Daar ben je dus ook voor verzekerd. Word je ziek of werkeloos dan ontvang dus gewoon je sociale uitkering.

Zijn er ook nadelen aan freelance payroll?

Je betaalt het payrollbureau wel voor hun services. Vaak is dat 6-10%. Daarnaast houd je natuurlijk netto minder over van het bedrag dat je opdrachtgever betaalt omdat sociale premies worden afgedragen. Daarnaast kom je niet in aanmerking voor aantrekkelijke fiscale kortingen zoals de startersaftrek.

Wat moet je doen

Laat je in elk geval goed voorlichten en vraag eens wat offertes op. Via deze website kun je dat doen, gratis en voor niets. Je zult merken dat de tarieven aardig uiteenlopen en dat je snel veel te weten komt over de voor en nadelen van payrolling.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *