Festivalletje pakken in Frankrijk?

Frankrijk? Festivalrijk!

De zomervakantie staat weer voor de deur! Het zonnetje begint steeds meer te schijnen, de terrasjes raken steeds voller en we beginnen ons steeds drukker te maken over of we wel ‘klaar zijn’ voor het strand. Het is dan ook niet zo vreemd dat de vakantieplannen nu alweer gemaakt worden. Onder Nederlanders is Frankrijk nog steeds vakantieland nummer 1. Dat is ook niet zo vreemd. Het lekkere weer, dat mooie taaltje, de uitgestrekte natuur, de luxe steden. En de hippe festivals! Wij kwamen erachter dat ook dat tegenwoordig een belangrijke reden is om dit mooie land te bezoeken. Lees gerust verder voor festivaltips als u straks op een camping in Frankrijk verblijft!

Het aanbod van festivals in Frankrijk

Schrik niet, maar in de zomermaanden van 2017 vinden er maar liefst 1800 (!) grote en kleine festivals plaats in Frankrijk. Deze festivals zijn eenvoudigweg te verdelen in twee groepen. Muziekfestivals en hapjes-en-drankjes-festivals. Frankrijk heeft namelijk op beide gebieden een rijke historie én een bruisende groep liefhebbers. Onder de muziekfestivals is er voor iedereen wel een geschikt feestje. Zo is er voor liefhebbers van bekende namen, zoals Iggy Pop, een leuk festivalletje in juni, het Aluna festival in Ardèche. Uiteraard ontbreken op dit feestje ook de typische Franse sounds niet met bands als Les Vieilles Canailles, Jain en Vianney.

Zin in een hapje en drankje?

Zoals gezegd zijn er ook diverse festivals in Frankrijk die zich richten op de innerlijke mens. Nou zijn er natuurlijk al de lokale marktjes, die ook vaak aandoen als een waar mini-festivalletje. Maar voor een echte (smaak)beleving, is een evenement als bijvoorbeeld Festivini in Loire, begin september, zeker de moeite waard. Tijdens dit feest staat wijn centraal. Vergis u niet; dit festival is net zo leuk voor kinderen als voor volwassenen. Het staat namelijk bol van wandel-, paardrij- en fietstochten. Ook kunnen er kookworkshops gevolgd worden, vindt er een klassiek concert in een voormalige abdij plaats en kan er genoten worden van een lange-tafel-diner tussen de druivenstokken. Waar is de camping gelokaliseerd waar u straks verblijft? Ook nabij uw camping in Frankrijk zijn wellicht de heerlijkste festivals te bezoeken. Of u nou houdt van heerlijke muziek, hapjes en/of drankjes!

Vijf tips voor festivals voor jong en oud

Hierbij enkele festivals in het prachtige middenwesten van Frankrijk:

  • Rock en Marche
  • Festival Aubus’Song
  • Le Festival aux Champs
  • 1001 Notes en Limousin
  • Folklore Festival Felletin

Begint het al te kriebelen?

Kortom, als u van kamperen en festivals houdt, dan is het middenwesten van Frankrijk hét ideale vakantieoord voor u. Wij wensen u alvast heel veel plezier op de camping in Frankrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *