Extra controles op mobiel bellen in de auto

De politie in Nederland controleert op dit moment extra op mobiel bellen in de auto. Bellen zonder carkit, zoals de populaire parrot carkit, waarbij de mobiel in de hand wordt gehouden, is al een aantal jaar niet toegestaan.

Riskeer geen hoge boetes

Dit najaar zal de politie alerter zijn op het gebruik van de mobiele telefoon in de auto. Autobestuurders die zich niet aan de regels houden riskeren een boete van € 220,- exclusief administratiekosten. De reden voor het extra toezicht is het grote aantal auto-ongelukken dat wordt veroorzaakt door bestuurders die worden afgeleid door hun mobiele telefoon.

Bediening tijdens het rijden

Het is voor automobilisten niet toegestaan om tijdens het rijden apparaten zoals een mobiele telefoon, navigatiesysteem of car hifi te bedienen. Het enkel in de hand houden van een mobiele telefoon kan al aanleiding zijn voor een bekeuring.

Voorkom boetes en rij veiliger

Laat nu een carkit inbouwen in uw auto, voorkom hoge boetes en vergroot uw veiligheid en dat van een anderen. Een carkit is bij Peeters Automotive snel en professioneel geplaatst, zodat u vlug weer kunt beschikking over uw auto en op een veilige manier uw telefoongesprekken kunt voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *