Een graf versieren? Lees hier hoe u een grafsteen mooi aankleed

Het versieren van een graf

Indien een persoon overleden is, zal u als naaste vaak naar de begraafplaats gaan om uw dierbare te begroeten. De laatste rustplaats wordt gezien als een nieuw thuis van de overledene. Velen kiezen er dan ook voor het graf te versieren en deze rustplaats zo bijzonder mogelijk te maken. U kunt ervoor kiezen de grafsteen te laten aankleden door een professional, waarna u zelf aan de slag kunt met de verdere versiering. Over deze verdere versiering gaat dit blog.

Pijnverzachtend

Het pijnlijke gevoel van op de begraafplaats zijn, kunt u ietwat verzachten door het graf van uw naaste te versieren. Ook is het versieren van het graf een goede manier om het verdriet te verwerken van het verlies van uw dierbare.

Kleine steentjes op het graf

Kleine stenen plaatsen op een grafsteen is een traditie in het Joodse geloof, wat nog uit de tijd afstamt waarin mensen in de woestijn begraven werken. Dit heeft zich echter ook verspreid onder andere mensen en geloofsovertuigingen, waardoor ook zij ervoor kiezen kleine stenen op een grafsteen te leggen. Het is een mooie extra toevoeging, doordat de grafsteen met slechts een kleine toevoeging een bijzondere uitstraling krijgt.

Hartjes en vlaggetjes

Het is in Amerika een bekend gebruik om een vlaggetje te plaatsen op het graf van overledenen op een speciale dag. Denk aan Memorial Day. Maar ook op andere dagen kun je ervoor kiezen een vlaggetje of bijvoorbeeld een windspinner te plaatsen.

Metalen bloemen

Wat ook werkelijk prachtig staat op een grafsteen, zijn metalen bloemen. Zet een metalen bloem naast de grafsteen neer of omring de grafsteen met meerdere soorten metalen bloemen. Om de versiering geheel af te maken, kunt u ervoor kiezen het metaal in diverse kleuren te beschilderen. Speel met kleuren en creƫer een unieke omringing van bloemen rondom het graf.

Lantaarn

Misschien heeft u de behoefte om een kaarsje te branden voor uw dierbare. Een lantaarn mag dan zeker niet ontbreken. Er zijn diverse lantaarns waar u uit kunt kiezen. Welke soort lantaarn past bij uw dierbare? U kunt er ook voor kiezen om de lantaarn te versieren en deze zo persoonlijker te maken. Wellicht door deze te schilderen in de lievelingskleur van uw naaste of door een foto aan de lantaarn te bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *