Dakterras aanleggen? Lees deze tips!

Extra buitenruimte bij uw woning

Heeft u geen buitenruimte bij uw woning, maar zou u eigenlijk toch graag van het mooie weer willen genieten? Dan is een dakterras wellicht iets voor u! Wij vertellen u er graag meer over, zo kunt u bijvoorbeeld houten vlonders gebruiken, en inrichten met de leukste tuinspullen! Lees snel verder voor tips bij het aanleggen van een dakterras.

Een dakterras aanleggen, hoe pakt u dat aan?

Wanneer u een dakterras wilt gaan aanleggen dan zult u hiervoor eerst een vergunning moeten aanvragen bij uw gemeente. Er wordt dan bekeken of uw dakterras geen inbreuk maakt op de privacy van uw buren, het bestemmingsplan en of uw buren geen hinder ondervinden aan uw dakterras. Wanneer de vergunning geregeld is dan kan de aanleg beginnen. Laat hiervoor eerst door een expert controleren of de constructie stevig genoeg is en maak het dak daarna goed schoon. Vervolgens monteert u de regels waar de vlonderplanken op kunnen rusten. Dan bevestigt u de vlonderplanken. Het is verstandig om een gat te zagen boven de afvoer en hier een bolvorm in te plaatsen zodat de afvoer goed bereikbaar blijft en niet verstopt raakt.

Uw dakterras inrichten

Wanneer uw dakterras af is dan wordt het tijd om deze te gaan inrichten. Daarvoor is het belangrijk om eerst te bedenken waarvoor u het dakterras precies wilt gaan gebruiken. Wilt u er bijvoorbeeld gaan loungen of juist lekker tafelen? Voor deze activiteiten heeft u uiteraard verschillende meubelstukken nodig. Let wel op: niet ieder dakterras is geschikt om zware tuinmeubelen te dragen, houd hier rekening mee bij het uitkiezen van de meubels. Heeft u niet veel ruimte op uw dakterras? Kies dan voor items waarmee u de hoogte in kunt werken zoals verticale bloembakken en hangende planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *