Conversie optimalisatie implementeren

Conversie optimalisatie

Kent u het begrip conversie optimalisatie? Als u uw eigen website of webshop hebt moet u conversie optimalisatie kennen. Tot twee maanden geleden wist ik er nog niks van, maar dit veranderde nadat ik tegenvallende resultaten wilde opvangen. Ik moest meer verkopen via mijn online platform. Ik ben afgelopen winter een eigen webshop gestart. Dit bedrijf richt zich op het verkopen van lenzen voor camera’s. Mensen voelen zich steeds vaker een topfotograaf in de dop en daarom schaffen ze massaal dure camera’s aan. De lenzen zijn voor de mensen die nog verder willen gaan. Ze willen de beste foto’s maken. Ik bied ze aan.

Conversie optimalisatie implementeren

Ik had een mooie webshop gebouwd en kreeg redelijk veel bezoekers op mijn site. Toch deed ik iets verkeerd. Ik deed niet aan conversie optimalisatie. Bijna niemand die mijn website bezocht kocht ook daadwerkelijk een artikel. Pure pech. Dat is wat ik in het begin dacht. Ik dacht dat de mensen me straks zouden vertrouwen en dat ze, vanwege het uiterlijk van mijn website, dachten dat ik een betrouwbare site zou hebben. Toch kwam er geen verandering en ging ik op zoek naar andere mogelijkheden. Ik startte met een zoektocht op Google. Dit een vorm van optimalisatie die ervoor zorgt dat mensen meer aankopen gaan doen via jouw webshop. Ik had echter geen idee hoe ik dit kon bewerkstelligen. Ik kende de term nu, maar de tactiek bleef me vreemd.

Het Weemsel

Uiteindelijk vond ik een digitaal marketingbureau met de naam ‘Het Weemsel’. Dit bureau heeft zich gespecialiseerd in conversie optimalisatie. Ze onderzoeken de knelpunten van je website aan de hand van het bezoekerspatroon. Ze kijken naar de acties van je bezoekers en verklaren hun gedrag. Dankzij hun adviezen en aanpassingen zijn mijn aankoopcijfers en nog belangrijker mijn inkomsten drastisch gestegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *