Factoring

Bent u als ondernemer het wachten op uw geld zat? Maak dan gebruik van factoring via factoringvergelijken.nl. Via ons is het mogelijk dat u sneller over het geld beschikt wat normaal door middel van betaalde facturen binnenkomt. Steeds vaker moeten ondernemers echter wachten op hun geld en hebben zij te maken met veel openstaande facturen. Met als gevolg dat er geen geld beschikbaar is voor verdere investeringen. Hierdoor blijft uw bedrijf stilstaan en komt u geen stap verder. Door middel van factoring wordt door ons het bedrag van de facturen tot 90 procent uitbetaald.

Waarom factoring?

Het klinkt allemaal behoorlijk aantrekkelijk, factoring. Niet meer wachten op uw geld en u beschikt al snel over meer liquide middelen. Dit maakt investeren meer mogelijk en kan u ook uw eigen leveranciers betalen. U kunt hiervoor ook naar een bank toegaan. Een bank financiert vaak echter niet meer dan 60 procent van het uitstaande bedrag. Verder hebt u bij een bank te maken met een kredietcommissie wanneer u meer geld nodig heeft. Dit is niet aan de orde bij een factorbedrijf. Deze groeien namelijk met het bedrijf mee.

Voordelen en nadelen

Factoring heeft vele voordelen zoals het snel beschikken over het geld, waardoor meer mogelijkheden open staan voor u bedrijf. Er zitten echter ook een aantal punten aan vast waar u ook rekening mee moet houden. Zo moet u naast rente ook factorfee betalen. Een factorfee is een vast bedrag per factuur, een fixed fee oftewel een vast bedrag per jaar of een percentage over de omzet, of een combinatie van de genoemde drie. Een andere mogelijkheid is dat er een ‘handeling’ bij komt kijken, zoals de opname van een verpandingsclausule, opsturen van verpandingslijsten of een voorraadaudit. Desalniettemin zijn veel bedrijven tevreden over factoringmaatschappijen. Denkt u ook over het inschakelen van een factorbedrijf? Lees dan meer op factoringvergelijken.nl over de mogelijkheden hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *