Rate this post

Hoekbank past in elk interieur

Denk jij erover om een hoekbank te kopen, maar weet je niet precies hoe je je woning dan moet inrichten? Geen nood, want wij geven een aantal handige stijltips voor je interieur met een hoekbank. Zo wordt de bank een onderdeel van je interieur dat ook echt iets toevoegt. Koop je hoekbank met deze 4 handige tips in je achterhoofd.

De juiste grootte

Kies voor een hoekbank met het juiste formaat. De afmeting heeft namelijk een grote invloed op het interieur. Een grote u-vorm hoekbank doet een kleine kamer er zeer rommelig uitzien. Een hoekbank is echter niet alleen geschikt voor grote woningen. Er zijn ook varianten die perfect in kleine kamers passen. Zorg er in ieder geval voor dat je gemakkelijk langs de hoekbank door de kamer kunt lopen.

Chaise longue aan de goede kant

Veel mensen maken de fout om de chaise longue (het ‘uitstekende’ gedeelte van de hoekbank) aan de verkeerde kant te kopen. Je moet van tevoren al in gedachte hebben waar je de hoekbank wilt plaatsen en een looproute creëren. Hierbij moet je rekening houden met de chaise longue, en aan welke kant je deze wilt hebben. Wil je dit af kunnen wisselen? Kies dan voor een bank met een losse hocker die je makkelijk kunt verplaatsen.

Juiste positie op het vloerkleed

Met een vloerkleed op de grond creëer je eenheid in de woning. Tegenwoordig kiezen heel veel mensen voor het trendy geometrisch patroon. Bij deze strakke vormen is het belangrijk om de bank goed op het vloerkleed te plaatsen. Wanneer de bank schuin staat, zie je dit namelijk meteen. Zorg ervoor dat het vloerkleed goed bij je hoekbank past. Kies je bijvoorbeeld voor een leren hoekbank? Voorkom dan dat de woning kil wordt door hem te combineren met een zacht tapijt.

De perfecte stijl hoekbank

Natuurlijk moet je bij het inrichten van je woning er wel voor zorgen dat je de juiste hoekbank kiest. Er zijn heel veel verschillende stijlen en modellen te krijgen. Daarom is het verstandig om een kijkje te nemen in een online webshop en de verschillende modellen te vergelijken. Kies voor de hoekbank die het beste bij je stijl en je interieur past!