Rate this post

In 3 stappen een eettafel op maat

Met een een groot aanbod aan eettafels op de markt, kan het natuurlijk lastig zijn om de juiste keuze te maken. Komt u er helemaal niet uit? Geen paniek: u kunt er namelijk altijd voor kiezen om een eettafel op maat te maken, of laten maken. Door een eettafel op maat te (laten) maken, kunt u deze 100% op uw behoeftes en de ruimte afstemmen. Hoe dat in zijn werking gaat, wordt in dit blog uitgelegd aan de hand van drie stappen. Lees snel verder.

Stap 1: bepaal de ruimte

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is precies de reden dat het vaak vergeten wordt: de ruimte bepalen. Als u weet dat u een kleine ruimte heeft voor uw eettafel, van weet u dat u een kleiner formaat moet hanteren. Ook weet u dan dat het juiste formaat nóg belangrijker is dan wanneer u een eettafel wilt laten maken voor een grotere ruimte. Voor een kleinere ruimte kunt u het beste een eettafel in een rechthoekige vorm (laten) maken. Voor een mooie grote ruimte, kunt u eventueel ook kiezen voor een grote ronde tafel voor een chique indruk.

Stap 2: stel vast hoe u de tafel zal toepassen

Voor deze stap is het van belang dat u bepaalt waarvoor u de eettafel gaat gebruiken. Gebruikt u hem vooral als showstuk met bloemen, tijdschriften en een fruitschaal erop? Gaan u en uw gezin er dagelijks aan eten? Of gebruikt u hem vooral voor feesten en partijen om hapjes en drankjes op te zetten. Ook hierbij is de vorm van belang en het materiaal. Moet het tegen een stootje kunnen of moet het vooral mooi zijn?

Stap 3: kies uw uitstraling

Bewaar het beste voor als het laatste: bepaal welke uitstraling u wilt. Elke vorm en elk materiaal brengt zijn eigen uitstraling met zich mee. Tafels met scherpe hoeken geven uw ruimte en interieur iets stoers, waar ronde tafels en tafels met ronde hoeken uw interieur juist iets subtiels en chiques geven. Als u dit allemaal heeft bepaald bent u er klaar voor om een eettafel op maat te (laten) maken.

Heeft u ervaring met het (laten) maken van een eettafel op maat? Wij horen graag van u! Stuur u ervaring op in de vorm van een blog of artikel.