Rate this post

Verschillende soorten gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker geïnstalleerd in Nederland. Dat is ook niet zo gek, ze zijn namelijk zowel stijlvol als comfortabel. In dit blog vertellen wij u welke soorten gietvloeren er allemaal zijn, zodat u de beste gietvloer voor uw toepassing kunt selecteren.

De epoxy gietvloer

De epoxyvloer is een hard vloersysteem dat een hoge stootbelasting kan verdragen. Dit maakt de epoxyvloer bij uitstek geschikt voor gebruik in industriële ruimtes. Deze vloer is geheel vloeistofdicht, naadloos en bestand tegen zure chemicaliën. Helaas is deze vloer wel meer krasgevoelig dan polyurethaan.

Polyurethaan

De gietvloer van polyurethaan wordt ook wel de kunststofvloer genoemd. In tegenstelling tot de epoxyvloer is een vloer van polyurethaan elastisch, daardoor is deze beter bestand tegen scheuren. De polyurethaan vloer is zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Dit is echter niet altijd nodig omdat deze vloer de omgevingstemperatuur overneemt waardoor hij altijd prettig aanvoelt.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is, zoals de naam al doet vermoeden, een vloer op basis van cement. Deze gepolijste betonvloer geeft uw woning een stijlvol en stoer uiterlijk. Bij cementgebonden gietvloeren is veel handwerk nodig om deze egaal te maken. Daarom is een cementgebonden vloer eigenlijk geen echte gietvloer. De cementgebonden gietvloer heeft een laagdikte van tussen de 2 en 22 millimeter en bestaat uit cement, bindmiddel en verschillende chemische toeslagstoffen.

Woonbeton

De industriële betonlook kan ook op een andere manier worden aangebracht, namelijk in de vorm van woonbeton. Dit is een hoogwaardig product dat bestaat uit een combinatie van cement en hars. Omdat dit product gemengd wordt met hars in plaats van water wordt deze vloer sterk, flexibel en gemakkelijk te reinigen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over verschillende soorten vloeren? Bekijk dan de andere blogs van Centerpoints!