Waar volg je rijlessen met rij- of faalangst?

Kies een rijschool die goed voelt

Ben jij op zoek naar een rijschool waar rekening gehouden wordt met rij- en/of faalangst? Kies dan niet de eerste de beste rijschool. Je wilt immers niet van rijschool naar rijschool hoppen. Of keer op keer tijd en geld kwijt zijn aan een rijles of zelfs een compleet pakket, terwijl je toch al weet dat je met die rij-instructeur nooit je rijbewijs zult gaan halen. Lees in dit blog hoe je een geschikte rijschool kunt vinden, als je (een beetje) last hebt van rij- of faalangst.

Wanneer extra tijd en aandacht gewenst is

Voor mensen met faalangst of rijangst kan het erg lastig zijn rijlessen te volgen. Helaas kan niet elke rij-instructeur de juiste begeleiding en ondersteuning geven die zo’n leerling behoeft. Het is daarom essentieel een gedegen zoektocht naar een geschikte rijschool te maken. Een rijschool die hier gespecialiseerd in is, werkt meestal met één rij-instructeur per leerling. Je zit bij zo’n rijschool dus niet elke week naast een ander. Ook bieden deze rijscholen privé rijles aan. Je hoeft dus geen andere leerlingen op te halen of weg te brengen.

Tips tegen rijangst

Als je eenmaal een rijschool hebt gevonden waar je je prettig bij voelt, ben je al halverwege. Maar dan komt het daadwerkelijke autorijden nog. Wij geven je graag enkele tips over hoe je je rijangst het beste en het snelste overmeestert:

  • Neem de tijd en ga niet haasten
  • Blijf niet alleen in je eigen omgeving rijden
  • Ga en blijf rijden, hoe eng dat ook mag voelen
  • Rij alleen of met een geduldig persoon naast je
  • Besef dat niet elke andere weggebruiker ‘tegen’ jou is

Als je deze tips gebruikt, is de kans het grootst dat je jezelf snel over die rij- of faalangst heen helpt. Maar het begint met rijlessen volgen bij een rijschool die jou zelfverzekerd de weg op kan krijgen. Ga direct op zoek naar zo’n rijschool!

Zoek vandaag nog jouw geschikte rijschool

Kortom, ook als je last hebt van rij- of faalangst, is er een geschikte rijschool voor jou te vinden. Ga direct op zoek naar rijscholen die hierin gespecialiseerd zijn. Vraag ook direct een kennismaking of een (gratis) proefles aan. Zo ontdek je direct of je een goede klik voelt met de rij-instructeur. Is de rijschool ervaren in het geven van rijles aan mensen met faal- of rijangst? En voel je je prettig bij de rij-instructeur? Dan heb jij jouw rijschool gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *