Tips bij het wc ontstoppen

Tips bij het wc ontstoppen

Ontstoppen WC door specialisten in Kapelle

Spoelt uw wc in Kapelle slecht door? Of komt het water in de wc-pot omhoog? Dan heeft u misschien een verstopping in de afvoer. Heel naar, maar geen reden tot paniek. Na het (laten) ontstoppen van de wc zal hij gewoon weer doorspoelen. Een wc ontpoppen kunt u zelf doen. Maar als het hardnekkig is, is ontstoppen van de wc door specialisten het beste om te doen. Lees hieronder onze tips voor een wc ontstoppen.

Zelf uw wc ontstoppen

Is er iets in het toilet terechtgekomen wat de verstopping veroorzaakt? Dat kan bijvoorbeeld zomaar een speelgoedauto van uw kind zijn of iets anders onverwachts. Dan kunt u dat er het beste met de hand uithalen. Doe daarbij wel huishoudhandschoenen aan. Wilt u dat niet doen? Dan kunt u de wc ontstoppen proberen met een rubberen wc-ontstopper. Nadat de wc ontstopper zich vacuüm heeft getrokken en u de ontstopper met een krachtige beweging verwijdert, ontstaat er lucht en ruimte in de leiding onder het toilet. Als u dit herhaalt, spoelt u de verstopping hoogstwaarschijnlijk weg.

Andere onstoppingsmogelijkheden

Er zijn nog meer mogelijkheden om uw wc in Kapelle te ontstoppen, dit kan bijvoorbeeld met:

  • Een wc-borstel
  • Baksoda en natuurazijn
  • Afwasmiddel en kokend water

Geen chemicaliën gebruiken

Als uw wc verstopt is, dan kunt u bovenstaande tips gebruiken om van dit probleem af te komen. Gebruik in ieder geval nooit chemische ontstoppingsmiddelen om uw toilet te ontstoppen. De chemicaliën zijn in staat de leidingen aan te tasten en zijn slecht voor het milieu.

Loodgieter bellen

Heeft u geprobeerd de wc met bovenstaande middeltjes te ontstoppen, maar helpen ze niet? Dan kunt u het beste een loodgieter bellen. Hij gaat op zoek naar de oorzaak van de verstopping en lost het probleem vervolgens voor u op. Zit er een breuk in de leiding? Dan wordt de afvoer doorgespoeld en de breuk gerepareerd. Wacht zeker niet te lang met het inschakelen van een loodgieter. Want hoe langer u wacht met het ontstoppen van de wc in Kapelle, hoe groter de kans op lekkages en nare luchtjes.

Heeft de verstopping geleid tot een overstroming? Dan kunt u hier meer lezen over schoonmaakbedrijven die u misschien moet inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *