Teler van de beste graszoden

Nieuwe graszoden

Ik ging vorige maand op zoek naar nieuwe graszoden. Het was een zware winter geweest en het gras in mijn tuin was verschrompeld tot enkele grassprietjes. Normaal is het weer niet op een grote invloed op mijn veldje, maar dit jaar was het dramatisch. Ik vond het tijd voor een andere aanpak. Ik gebruikte al een aantal jaar zaden. Die strooide ik dan over mijn grasmat en klaar. Vervolgens kwamen de vogels de helft op eten en moest ik het zien te redden met kunstmest en extra zaden. Erg veel werk en uiteindelijk bleef ik zitten met ongelijk veld vol onkruid. Ik werd er gek van. Dit jaar heb ik het echter anders gedaan. Ik heb graszoden besteld bij Boelens.

Teler van graszoden

Boelens is een teler van graszoden. Dit houdt in dat de zoden worden geteeld door hetzelfde bedrijf dat het verkoopt. Klinkt niet raar. Toch worden graszoden vaak gekocht in de erkende en bekende tuincentra. Dit kunnen prima zoden zijn, de prijs is echter veel te hoog. Dat was de reden dat ik altijd koos voor goedkope zaden. Tot ik een maand geleden stuitte op Boelens. Deze specialist teelt en verkoopt graszoden, waardoor ze de prijs kunnen drukken.

Big rolls

Ik heb een grote tuin en moet dus veel matten hebben. Hier heeft het bedrijf een oplossing voor. Ze verkopen extra grote graszoden; blokzoden en big rolls. Big rolls kunnen uitgerold worden en zijn in de lengte extra groot. Blokzoden zijn grote blokken. Beide zijn ideaal voor grotere oppervlakten. Ik kocht een 500 vierkante meter aan big rolls en ging aan de slag in de tuin. Binnen een dag lagen ze er allemaal in en kon ik gaan genieten van een verzorgde tuin. Ik plaatste mijn ligstoel in het gras en dronk een ijskoud biertje. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *