Spaarrente vergelijken blijft belangrijk

Spaarrente vergelijken blijft belangrijk, de verwachting is namelijk dat de spaarrente de komende maanden verder zal gaan dalen.In een jaar tijd is de hoogste spaarrente gedaald van 3,20 procent naar 2,25 procent. Deze hoogste spaarrente wordt momenteel aangeboden door LeasePlan Bank. De laagste spaarrente wordt door Triodos Bank aangeboden. Triodos biedt op haar spaarrekening zonder voorwaarden een spaarrente van 1,00 procent.

 

Spaarrente en de ECB
De daling van de spaarrente wordt veroorzaakt door het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijke refi-rente tarief vastgesteld op het historisch lage niveau van 0,75 procent. De refi-rente, of herfinancieringsrente is de rente die Europese banken betalen aan de Europese Centrale Bank (ECB) bank wanneer zij geld opnemen. Dooordat de refirente zo laag staat zijn de banken minder afhankelijk van het spaargeld van consumenten en kunnen zij een lagere spaarrente aanbieden.

 

Spaarrente en inflatie
Naast het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB), hebben de Nederlandse spaarders met nog een vijand af te rekenen, inflatie. De inflatie is op dit moment hoger dan de spaarrente. Spaarders behalen op dit moment een negatief rendement met de huidige spaarrente. Voor de grote spaarders geldt bovendien dat zij voor het spaargeld dat boven de vrijstelling van 21.000 euro 1,2 procent aan vermogensrendementsheffing moeten betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *