Machine onderhoud, niet leuk maar noodzakelijk

Periodiek nodig

Veel bedrijven kijken nogal op tegen machine onderhoud. Het zou lang duren, moeilijk zijn en is bovenal niet leuk. Maar nu er laatst weer een ongeluk met een machine gebeurd is, willen we toch graag wat meer de nadruk leggen op het belang van onderhoud. Het is namelijk niet iets waar simpel over gedacht kan worden. Met periodiek onderhoud verkleint u de kans op dure reparatiekosten. Dat staat u namelijk te wachten als u zaken laat verslonzen. Een dure reparatie! Kortom, machine onderhoud is essentieel. Lees snel verder waarom en wat het u oplevert! Plus vijf belangrijke tips!

Besteed het uit

Graag komen we eerst nog even terug op het feit dat niemand ooit zin heeft in machine onderhoud. Nou, dan kan ik u vast gerust stellen. Het is namelijk ook helemaal niet verstandig een eigen medewerker deze klus te laten uitvoeren! Het onderhouden van machines is specialistisch werk. En uiterst gevaarlijk voor een onervaren enthousiasteling. Daarom zijn er bedrijven die expert zijn op het gebied van machine onderhoud. Mocht u dus behoefte hebben aan onderhoud van uw machine; besteed die klus dan uit. Dat is het allerbelangrijkste. Professionele bedrijven bezitten vakmensen met de benodigde kennis en ervaring. Zij werken flexibel, betrouwbaar en hebben vaak ook maar één aanspreekpunt. Superhandig dus. Wat helemaal mooi is, is dat een goed bedrijf in machine onderhoud uw productie niet hoeft te laten stoppen. Uw productielijn kan gewoon voor de volle 100% doorgaan!

Waarom machine onderhoud?

Ok, het uitbesteden van onderhoud is al een goede eerste stap. Maar wanneer en waarom moet een machine eigenlijk onderhouden worden? In eerste instantie vanwege de levensduur van machines. Als u ze niet laat onderhouden kunnen ze slijtage oplopen en zelfs kapotgaan. Maar een ander belangrijk punt voor onderhoud is de veiligheid van medewerkers. Helaas gebeuren er nog steeds veel te vaak ongelukken met machines. Vaak loopt het met een schrammetje af, maar niet altijd.. Deze ongelukken hadden wellicht voorkomen kunnen worden als er voldoende onderhoud gepleegd was aan een machine. Is dit niet gebeurd? Dan kan een machine sneller vastlopen, vertragen of niet goed reageren op signalen. Met de ergste gevolgen van dien. Laat dit u niet gebeuren. Kies voor goed en voldoende machine onderhoud.

Tips voor veiligheid met machines

Hierbij vijf tips om veilig met machines te kunnen werken:

  • Plan regelmatig onderhoud
  • Communiceer helder
  • Voorzie in beschermingsmiddelen
  • Ken de risico’s
  • Wees consequent in regels

Noodzakelijk en nuttig

Kortom, het juiste machine onderhoud klinkt opeens niet meer zo vervelend, toch? Kijk bijvoorbeeld eens op www.jc-tec.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *