Het nut van wandkleden

Je interieur opvrolijken met wandbekleding? Dat doe je zo!

Wandbekleding: een mooie toevoeging

Wandbekleding wordt alsmaar populairder, zowel in bedrijfspanden als in particuliere woningen. De wanden en muren van een gebouw vormen natuurlijk een groot gedeelte ervan en bepalen zo voor een groot deel de sfeer van een pand. Kale witte wanden zijn natuurlijk niet bepaald gezellig. Wandbekleding is hiervoor de ultieme originele oplossing. Het zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling en daarmee voor meer sfeer in het interieur, maar ook voor een betere akoestiek en geeft het een bepaalde stijl aan je kamer. Kortom: mogelijkheden in overvloed! Lees snel verder over het nut van wandkleden.

Kale wanden opvrolijken

Kunnen de wanden van jouw interieur een betere invulling gebruiken, maar weet je niet precies hoe? Je kunt natuurlijk kiezen voor een nieuw likje verf, schilderijen of foto’s. Maar je kunt ook voor een verrassend wandkleed kiezen. Niet alleen verwacht iemand het niet snel, als je meerdere wandkleden hebt kun je deze ook van tijd tot tijd vervangen. Zo verras je jouw bezoek elke keer weer opnieuw en geef je mensen echt iets om te bewonderen en om over na te denken. Ook geef je je ruimte op deze manier elke keer weer een nieuwe functie.

Wandbekleding voor extra sfeer

In de wereld van het interieur design en architectuur worden vaak verschillende soorten wandbekleding gebruikt. Als er sprake is van mooi behang, kan dit de uitstraling van een ruimte enorm verbeteren. Wandbekleding kan een mooie extraatje zijn. Je kunt voor zowel digitaal geprinte versies gaan of voor een echte houten of marmeren wandbekleding. Hiermee heb je per definitie een echte eyecatcher te pakken in je ruimte. Ben je erop uitgekeken? Dan vervang je deze weer eenvoudig en snel.

Flexibiliteit

Sommige ruimtes hebben dan wellicht geen vaste functie, maar ze dienen wel flexibel ingericht te zijn. Het hebben van flexibele interieuronderdelen zoals verwisselbare wanden en wandkleden zijn dan erg handig en praktisch.

Mozaiek, pebbles en wall cladding

Een wandbekleding die steeds populairder wordt is de mozaïek wand. Dit geeft je ruimte een chique en vrolijk karakter. Een variant hierop is de pebble variant. Hierbij heb je een wandbekleding die bestaat uit verschillende stenen die tegen elkaar liggen. Is dit toch niet je ding? Kies dan eens voor wall cladding. Hiermee heb je een wandbekleding die lijkt op bakstenen die tegen elkaar aan zijn gemetseld. Niet alleen populair in kantoorpanden maar ook in industriële interieuren.

Meer weten? Schakel een specialist in!

Wil jij je interieur opvrolijken met iets origineels? Ga dan voor mooie wanddecoratie in de vorm van wandkleden of iets anders. Heb je ervaring met wandkleden of een andere soort wandbekleding? Deel je ervaringen met ons door een artikel te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *