Rate this post

Graniet vloer onderhoud

Wanneer u een graniet vloer in uw huis of kantoor heeft, gaat deze een leven lang mee. Uiteraard is het dan wel van belang dat de vloer op de juiste manier wordt behandeld. Weet u niet hoe u het onderhoud van uw graniet vloer moet aanpakken? Dan vertellen wij van Center Points u daar graag meer over in dit blog. Wij informeren u over wat graniet precies is en hoe het onderhoud van dit type vloer het best kan worden aangepakt. Benieuwd naar graniet vloer onderhoud? Lees dan snel verder.

Ontdek graniet

Voordat wij u meer vertellen over onderhoud van granieten vloeren, geven wij u eerst meer informatie over wat graniet precies is. Graniet is een dieptegesteente. Het wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma. Magma is een vloeibaar gesteente dat aanwezig is onder het aardoppervlak. Onder sterke druk koelt het af. Dit gebeurt zeer geleidelijk, waardoor de aanwezige mineralen te tijd hebben om kristallen te vormen. Graniet kenmerkt zich dan ook door zijn korrelige uiterlijk.

Zelf uw granieten vloer schoonmaken

Granieten vloeren vereisen speciale aandacht. U wilt ze immers zo lang mogelijk mooi houden. Gaat u zelf aan de slag met het onderhoud van uw vloer? Zorg er dan voor dat u geen huis-, tuin- en keukenmiddeltjes gebruikt. Kies liever voor een reinigingsmiddel dat speciaal ontwikkelt is voor graniet. Bij een vlek doet u een klein beetje speciaal reinigingsmiddel op een microvezeldoek en maakt u het nat met schoon water. Wrijf vervolgens zorgvuldig met de richting van de nerf mee over de vlek. Is de vlek verdwenen? Dan maakt u de vloer weer droog.

Professioneel onderhoud

Heeft uw graniet vloer een grondige reiniging nodig? Of is hij zijn glans verloren? Dan kunt u ook een professional inschakelen voor het onderhoud. Een bedrijf gespecialiseerd in natuursteen onderhoud helpt u met diverse behandelingen om uw vloer te reinigen en weer te laten stralen. Laat de vloer bijvoorbeeld impregneren. Er wordt dan een beschermlaag aangebracht in de toplaag van de vloer. Dit beschermt tegen vocht en vuil van buitenaf.

Meer weten over het onderwerp vloeren? Lees dan hier onze andere blogs over vloeren.