Rate this post

Kansen bieden met persoonlijke ontwikkeling training

Het gaat goed met uw bedrijf, u zit in een periode van groei, u heeft nieuwe werknemers nodig en wilt uw huidige personeel zo veel mogelijk kansen geven om zich te ontwikkelen. Dat kan door middel van trainingen in persoonlijke ontwikkeling zoals loopbaanbegeleiding. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van zo’n persoonlijke ontwikkeling van medewerkers? Wij lichten de drie grootste voordelen voor u toe.

Het verloop wordt minder

Wanneer u investeert in de ontwikkelingsmogelijkheden en de persoonlijke groei van uw personeel, laat u zien dat u vertrouwen heeft in de toekomst van de organisatie. Bovendien toont u dat u uw medewerkers waardeert, en dat u ze een plek geeft in het toekomstbeeld dat u heeft van uw bedrijf. Onderzoek heeft aangetoond dat een gebrek aan doorgroeimogelijkheden de grootste reden is voor verloop van personeel. Dit kunt u voorkomen door uw medewerkers loopbaanbegeleiding en trainingen in persoonlijke ontwikkeling te bieden.

Blijf op de hoogte van technologische ontwikkelingen

De technologie is zich constant aan het ontwikkelen. Er zijn steeds nieuwe programma’s en software beschikbaar die mensen ondersteunen om hun taken beter uit te voeren. Echter wilt u wel dat u en uw personeel op de hoogte blijven van al deze ontwikkelingen, en niet achter raken. Om zo doeltreffend mogelijk om te gaan met de technologie, is het belangrijk om de juiste personen in de juiste posities binnen uw bedrijf te hebben. Tevens moet het personeel met de nieuwe technologie om kunnen gaan. Daarom is het belangrijk om persoonlijke vaardigheden constant te blijven ontwikkelen. Dit wordt ook wel ‘upskilling’ genoemd.

De motivatie van uw personeel verhoogd

Geeft u uw personeel de kansen om zichzelf te ontwikkelen, specialiseren of door te groeien in uw bedrijf, bijvoorbeeld door middel van loopbaanbegeleiding, dan laat u zien dat u hun persoonlijke groei serieus neemt. U kunt de groei op een aantal verschillende manier stimuleren, bijvoorbeeld door:

  • een persoonlijk ontwikkelingsplan te gebruiken
  • trainingen aan te bieden
  • binnen uw bedrijf gebruik te maken van een mentorsysteem
  • de talenten van uw medewerkers optimaal te benutten

Welke trainingen zijn er mogelijk?

Wilt u de persoonlijke ontwikkeling van uw personeel optimaal stimuleren? Dat kunt u onder andere doen door middel van trainingen. Er zijn veel verschillende trainingen beschikbaar. Welke training u aanbiedt is volledig afhankelijk van de situatie van uw bedrijf. Heeft u bijvoorbeeld veel nieuwe medewerkers die u wilt laten trainen, of wilt u uw huidige werknemers de kans geven om zich verder te ontwikkelen? Wij raden u aan om contact op te nemen met een organisatie die gespecialiseerd is in het geven van dit soort trainingen, en om uw situatie voor te leggen. Kies ook voor de hulp van een professional, en ervaar de voordelen van persoonlijke ontwikkeling binnen uw bedrijf!