cocktails, evenementenbeveiliging

Cocktails drinken in de Pijp? Echt doen!

Proef het échte Amsterdam en ga cocktails drinken in de Pijp

Wil je ook wel een keer Amsterdam echt beleven? Ga dan cocktails drinken in de Pijp! De meeste bars maken hun cocktails met Oud-Hollandse Amsterdamse dranken, en geven er een moderne cocktail twist aan. Zo proef je dus het échte Amsterdam! Lees hier meer.

Echt Amsterdamse cocktails

In Amsterdamse cocktails vind je vooral echt Hollandse likeuren en dranken. Denk bijvoorbeeld aan likeuren uit de Jordaan, jenever en Beerenburg. Met die laatste is wat grappigs aan de hand: iedereen denkt namelijk dat dit likeurtje uit Friesland komt, maar dat is helemaal niet waar! Wist je dat Beerenburg gewoon uit Amsterdam komt? Kruidenhandelaar Hendrik Beerenburg loste een medicinaal mengsel op in brandewijn of jenever, en dat deed het al snel goed onder schippers. Zo belandde het in Friesland, maar oorspronkelijk is het dus een écht Amsterdams drankje. Het recept is trouwens nog steeds een van de best bewaarde geheimen in de drankenwereld.

Effe normaal doen

Cocktails drinken klinkt natuurlijk heel fancy, maar als je cocktails gaat drinken in de Pijp kan dat gelukkig ook heel gewoon, zonder die “kouwe kak”. Je krijgt stijlvolle cocktails zonder de pompeusheid, natuurlijk vooral Nederlands gedistilleerd. En ook de hapjes zijn natuurlijk echt Hollands. Nou zijn bijvoorbeeld poffertjes misschien niet de beste keuze bij je cocktail, of misschien juist wel? Gelukkig serveren de meeste cocktailbars in de Pijp ook lekkere hartige Hollandse hapjes als Amsterdamse kazen, droge worst of natuurlijk Oud-Hollandse bitterballen.

Een cocktailworkshop in de Pijp

Ook voor een cocktailworkshop kun je goed terecht in de Pijp. Dan leer je meteen meer over alle Hollandse dranken en drink je je zelfgemaakte cocktails natuurlijk. Superleuk om te doen met een groep vrienden of met je collega’s! Ga dus lekker de Pijp in en zoek een leuke cocktailbar. Echt Amsterdams genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *