Categorieën

Waar volg je rijlessen met rij- of faalangst?

Kies een rijschool die goed voelt

Ben jij op zoek naar een rijschool waar rekening gehouden wordt met rij- en/of faalangst? Kies dan niet de eerste de beste rijschool. Je wilt immers niet van rijschool naar rijschool hoppen. Of keer op keer tijd en geld kwijt zijn aan een rijles of zelfs een compleet pakket, terwijl je toch al weet dat je met die rij-instructeur nooit je rijbewijs zult gaan halen. Lees in dit blog hoe je een geschikte rijschool kunt vinden, als je (een beetje) last hebt van rij- of faalangst.

Wanneer extra tijd en aandacht gewenst is

Voor mensen met faalangst of rijangst kan het erg lastig zijn rijlessen te volgen. Helaas kan niet elke rij-instructeur de juiste begeleiding en ondersteuning geven die zo’n leerling behoeft. Het is daarom essentieel een gedegen zoektocht naar een geschikte rijschool te maken. Een rijschool die hier gespecialiseerd in is, werkt meestal met één rij-instructeur per leerling. Je zit bij zo’n rijschool dus niet elke week naast een ander. Ook bieden deze rijscholen privé rijles aan. Je hoeft dus geen andere leerlingen op te halen of weg te brengen.

Tips tegen rijangst

Als je eenmaal een rijschool hebt gevonden waar je je prettig bij voelt, ben je al halverwege. Maar dan komt het daadwerkelijke autorijden nog. Wij geven je graag enkele tips over hoe je je rijangst het beste en het snelste overmeestert:

 • Neem de tijd en ga niet haasten
 • Blijf niet alleen in je eigen omgeving rijden
 • Ga en blijf rijden, hoe eng dat ook mag voelen
 • Rij alleen of met een geduldig persoon naast je
 • Besef dat niet elke andere weggebruiker ‘tegen’ jou is

Als je deze tips gebruikt, is de kans het grootst dat je jezelf snel over die rij- of faalangst heen helpt. Maar het begint met rijlessen volgen bij een rijschool die jou zelfverzekerd de weg op kan krijgen. Ga direct op zoek naar zo’n rijschool!

Zoek vandaag nog jouw geschikte rijschool

Kortom, ook als je last hebt van rij- of faalangst, is er een geschikte rijschool voor jou te vinden. Ga direct op zoek naar rijscholen die hierin gespecialiseerd zijn. Vraag ook direct een kennismaking of een (gratis) proefles aan. Zo ontdek je direct of je een goede klik voelt met de rij-instructeur. Is de rijschool ervaren in het geven van rijles aan mensen met faal- of rijangst? En voel je je prettig bij de rij-instructeur? Dan heb jij jouw rijschool gevonden!

De waarheid achter de leegstand

Meer bedrijven versus minder winkels

In de winkelstraten zien we helaas steeds meer leegstand. Elke stad kampt met dit probleem. Maar klopt dit wel? Want er blijven bedrijven zich inschrijven in de Kamer van Koophandel. Al die bedrijven moeten een inschrijfadres hebben. Maar waar bevinden die zich dan, als het niet midden in de stad is? In dit blog leest u meer over de verplichting, de voordelen en de mogelijkheden van het inschrijfadres.

Hoe zit het met die leegstand?

Ook al blijkt het volgens de KvK qua terugval in aantal ondernemingen wel mee te vallen, leegstand is een groot probleem. Daarom heeft het CBS sinds kort de leegstandsmonitor in het leven geroepen. Echter, het CBS gebruikt de informatie van de KvK als bron voor deze monitor. En deze gegevens stroken helaas niet altijd met de werkelijkheid. Zo hoeft een inschrijfadres bij de KvK niet meteen het adres te zijn waar een onderneming (horeca of winkel) zich bevindt. Ook huisadressen of inschrijfadressen in representatieve kantoorpanden in Nederland mogen doorgegeven worden. Aan de andere kant hoeven meerdere vestigingen of filialen van een bedrijf niet allemaal ingeschreven te staan bij de KvK. Beide punten geven een scheef beeld van de leegstand.

Kies een passend inschrijfadres

Veel bedrijven staan bij de KvK ingeschreven op een privéadres. Voor sommige bedrijven is dit geen probleem, maar soms kan de ondernemer er erg door in de problemen raken. Denk aan boze klanten, die precies kunnen vinden waar u woont. Of denk aan zakelijke post die geopend en gelezen wordt door uw partner of kinderen. Of kwijtraakt in het drukke leven van uw gezin. Wij raden u aan uw privéleven en werk gescheiden te houden. Dit kan door voor een inschrijfadres te kiezen in een representatief kantoor in Nederland. Voordelig, want het is niet alleen uw kantoor. Flexibel, want u hoeft er niet constant aanwezig te zijn. En praktisch, want u kunt vaak ook meteen kiezen voor een telefoonservice en postverwerking.

Voordelen van een inschrijfadres samengevat

Als u kiest voor een inschrijfadres bij een leverancier in vestigingsadressen, postbussen en inschrijfadressen, dan geniet u onder andere van:

 • Professionele postverwerking
 • Vakkundige telefoonbeantwoording
 • Correct adres om in te schrijven bij de KvK
 • Representatief adres op uw website en visitekaartje
 • Mogelijkheid tot het reserveren van een vergader- of werkruimte

Kortom, u bent met zo’n inschrijfadres van alle gemakken voorzien.

Ga op zoek naar een inschrijfadres

Bent u inmiddels ook overtuigd van de voordelen van een inschrijfadres in een representatief kantoor? In heel Nederland zijn aanbieders te vinden bij wie u een inschrijfadres kunt huren. Veel succes met het vinden van een correct en nabijgelegen inschrijfadres!

Hoe ziet taxi rijden in de toekomst eruit?

Connected cars

Taxi-ondernemers kunnen inzicht krijgen in het brandstofverbruik door de data van connected cars. Daarnaast geeft deze data ook inzicht over het rijgedrag en de technische staat van het wagenpark. Maar ook kan deze data helpen met een eventuele overstap naar elektrische taxi’s. Er zijn echter meerdere trends in de mobiliteitssector waar de verschillende taxi-ondernemers rekening mee moeten houden de komende jaren. Daarnaast maken steeds meer mensen gebruik van verschillende type vervoer. Dit betekent dat zij het gebruik van het openbaar vervoer combineren met het gebruik van een taxi. Dit is dan ook waar taxi-ondernemers op in moeten spelen.

Duurzaamheid binnen de taxibranche

Mensen worden steeds maatschappelijk bewuster. 20 procent van de CO2 uitstoot wordt veroorzaakt door transport. Binnen de taxibranche groeit dan ook de bewustwording om hier wat aan te doen. Daarnaast dient de taxibranche rekening te houden met de opkomst van zelfrijdende auto’s. Er zijn ook taxi-ondernemers die inspelen op de trend van connected cars. Deze ondernemers springen met hun duurzaamheidsprogramma in op deze trend. Er is de afgelopen jaren veel data verzameld om voertuigen van verschillende taxibedrijven te vergelijken. Bij ongeveer tien taxibedrijven met ongeveer zo’n vijfhonderd voertuigen werd data geanalyseerd over het rijgedrag. En ook werd deze vergeleken met de gegevens van verzekeringsmaatschappijen.

De afwijkingen in rijgedrag

Uit de data is de afwijking gemeten in het rijgedrag van chauffeurs. Hierbij kunt u denken aan te hard rijden of optrekken, een te hoog toerental, snel door de bocht rijden, onnodig stationair rijden en te hard remmen. Uit de gegevens van het energieverbruik blijkt dat taxichauffeurs die zuinig rijden en die niet zuinig rijden ongeveer tussen de 10 en 25 procent ligt. Door bepaalde richtlijnen te volgen, wisten taxi-ondernemers een besparing van 7 procent in het energieverbruik te realiseren. Door deze technologie wordt het mogelijk om inzichtelijk te maken welke taxichauffeurs brandstof besparen en welke niet. Hierdoor wordt het mogelijk om chauffeurs die een hoog verbruik hebben, feedback te geven.

De toekomst is elektrisch

We zien in het straatbeeld steeds meer elektrische auto’s. Dit is een trend die in de toekomst alleen maar groter wordt. Dus ook zullen er steeds meer elektrische taxi’s komen. Er zijn steeds meer mensen die van duurzaam vervoer gebruik willen maken. Het is dan ook voor de taxibranche aan te raden om op deze trend in te spelen. U vraagt zich vast en zeker af of er al taxibedrijven zijn die elektrisch rijden. Wij gingen op onderzoek uit en vonden Gre-Go. Dit taxibedrijf rijdt volledig elektrisch met taxi’s van het merk Tesla. Zij maken daarnaast ook volledig gebruik van groene stroom. Zo ziet u maar weer, er zijn veel verschillende ontwikkelingen in duurzaamheid, zo ook in de taxibranche.

Het ontruimen van woningen door gerechtsdeurwaarders is gedaald

Een forse daling van woningontruimingen door gerechtsdeurwaarders

In 2016 lag het leegruimen van woningen door gerechtsdeurwaarders 18% lager dan in 2015. Er werden namelijk in 2016 ongeveer 8.100 woningen leeggehaald. In 2015 lag dit aantal op 9.900 woningen. Dit heeft de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders bekend gemaakt. De vraag is dan ook of deze trend zich in 2017 voortzet.

De redenen voor de daling

Wilbert van de Donk, voorzitter van de KBvG, geeft als reden dat het contact tussen huurders, verhuurders en deurwaarders verbeterd is. Hierin is op te merken dat het contact professioneler verloopt, waarbij ook de gesprekstechnieken verbeterd zijn. Er is daarnaast meer oog voor de problemen van de schuldenaar gekomen. Hierdoor werden in 2016 dan ook vele ontruimingen voorkomen. Nog een reden is dat de aantrekkende economie ook meewerkt. Dit zijn allemaal positieve ontwikkelingen die hopelijk in de toekomst ook doorgezet worden.

Een ingrijpende gebeurtenis

Volgens Van de Donk is ontruimen de meest ingrijpende opdracht voor een verhuurder om aan een gerechtsdeurwaarder te geven. Hierbij moet de verhuurder dan ook het huis verlaten, waarbij alle spullen uit de woning worden gehaald. Voordat het überhaupt tot dit punt komt, is er door de verhuurder en gerechtsdeurwaarder al veel energie gestoken in het voorkomen hiervan. In dit proces worden brieven gestuurd, er wordt gebeld en men gaat op huisbezoek.

Zet de trend zich voort?

De vraag is nu dan ook of deze trend zich voortzet in 2017. Er wordt verwacht dat deze trend doorgezet wordt. Blijf de ontwikkelingen volgen, als u op de hoogte wilt blijven van deze manier van woningontruiming.

Woningontruimingen via een woningontruimer

Een woning leegruimen kan ook geschieden via de “normale” weg. Er hoeft namelijk bij een woningontruiming niet altijd een gerechtsdeurwaarder aan te pas te komen. Al is dit wel wat mensen vaak denken bij het woord “woningontruiming”. Veel mensen kiezen namelijk ook voor een woningontruiming omdat dit gewoon een uitkomst is. Er is dan ook een ruime keuze om te kiezen voor een woning ontruimer. Bent u op zoek naar een betrouwbare woningontruimer? Wij hebben er één gevonden, namelijk Totaal Ontruimingen.

Kom professioneel over met een postadres

Zakelijke post

Er zijn vele ondernemers die werken vanuit huis. Dit is een ideale oplossing om kosten te besparen. Daarnaast heeft u op deze manier niet te maken met een huurcontract dat hoort bij een fysiek kantoor. Ondanks dat u hiermee als ondernemer kosten bespaart, zitten hier ook nadelen aan verbonden. Zo is het wanneer u vanuit huis werkt, moeilijk om zakelijk en privé te scheiden. De reden hiervoor is dat al uw post, zowel zakelijk als privé, op hetzelfde adres terecht komt. Hierdoor wordt het moeilijk voor ondernemers om onderscheid te maken tussen zakelijk en privé. Veel ondernemers zoeken dan ook naar een oplossing hiervoor. Een goede oplossing om een ideale balans te vinden tussen zakelijk en privé is een postadres. In dit blog leest u meer over wat een postadres precies inhoudt.

Het nemen van een postadres

Wanneer u zakelijke post ontvangt op uw privé adres, is het voor vele ondernemers moeilijk om in de privé situatie niet met werk bezig te zijn. Wanneer de postbode komt met zakelijke post in het weekend, is het moeilijk om echt weekend te houden. Want u opent de post en bent toch in het weekend bezig met uw onderneming. Zoals wij al eerder benoemde, biedt een postadres uitkomst hierin. Maar wat is een postadres nu eigenlijk? Als u kiest voor een postadres wordt uw post op een centraal punt afgehandeld. Daarnaast is het postadres gevestigd op een professioneel zakelijk adres. Hierdoor komt u professioneel en zakelijk over op uw klanten.

Digitale post

Postadressen zijn mogelijk door heel Nederland. Hierdoor is er voor ieder privé adres wel een postadres dat in de buurt is. Dit maakt het voor u mogelijk om makkelijk uw zakelijke post op te halen. Maar ook als u niet in de buurt woont of gewoonweg niet uw post wilt ophalen, zijn er mogelijkheden. U kunt namelijk uw post laten inscannen op het postadres. Wanneer uw post ingescand is, wordt deze bijvoorbeeld digitaal via de mail naar u toe verzonden. Hiermee wordt natuurlijk uw privacy gegarandeerd. De mensen die het inscannen uitvoeren, zijn betrouwbaar en van te voren gescreend. Hierdoor kunt u er te allen tijde vanuit gaan dat uw postzaken veilig en met oog op uw privacy worden afgehandeld.

De betaalbare oplossing

Om werk en privé gescheiden te houden, is een postadres een betrouwbaar alternatief. Zo hoeft u hierdoor geen duur kantoorpand maandelijks te huren. Is een postadres ook de ideale oplossing in uw situatie? Zoek dan een betrouwbare aanbieder van postadressen bij u in de buurt.

De laatste trends in beglazing

Als u uw glas wilt vervangen

Overweegt u een glaszetter in Utrecht in te schakelen? Wacht dan nog even. Verdiep u eerst even in de laatste trends in beglazing. Wij sommen graag voor u de actuele designs op. Deze hebben we ontdekt op de BIS (Bouw- en InspiratieSalon) in België, die werd gehouden in oktober 2017 in de Flanders Expo. Op deze beurs kan iedereen terecht voor tips en tricks, creatieve ideeën en professioneel advies voor een geslaagd (ver)bouwproject. Lees in dit blog een samenvatting hiervan. Dan weet u direct wat u straks als opdracht aan uw glaszetter in Utrecht wilt geven!

Designramen

Wat erg vaak voorbij kwam op de beurs waren de designramen. We hebben het dan over een zeer hoogstaande kwaliteit van glas. Van sierglas tot HR++ glas. Ook is alles tegenwoordig mogelijk. Draai-, kiep- én openslaande ramen. Vraag gerust aan uw glaszetter wat de mogelijkheden zijn. Tegenwoordig is niets te gek voor een beetje glaszetter. Weet u al welk soort kozijn u wenst in Utrecht? Op de beurs kwam naar voren dat kozijnen van PVC, hout en aluminium de boventoon gaan voeren. Wilt u de klassieke uitstraling van uw woning of bedrijfspand versterken? Kies dan voor hout. Een aluminium kozijn is zeer stijlvol, strak en modern. Kies voor PVC als u een wat meer betaalbare en optimaal isolerende variant wenst. Vraag uw glaszetter om wat voorbeelden, zodat u straks beschikt over precies die ramen en kozijnen die u wenst.

Zo vindt u de juiste glaszetter

Weet u al of u gaat voor een designraam van hout, PVC of aluminium? Welke keus u ook maakt in Utrecht, het is zeer essentieel dat u een vakkundige, correcte en betrouwbare glaszetter inschakelt. Zo’n glaszetter herkent u aan het volgende:

 • Heeft hij al vele jaren ervaring?
 • Zet hij verschillende soorten glas?
 • Beschikt hij over een 24/7 glasservice?
 • Biedt hij u desgewenst passend advies?
 • Staat hij voor hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs?

Kunt u al deze vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan heeft u een geschikte glaszetter in Utrecht gevonden!

Laat uw glaszetter uw favoriete ramen en kozijnen plaatsen!

Nu u bekend bent met de laatste trends in ramen en kozijnen, weet u vast en zeker welke opdracht u uw glaszetter in Utrecht wenst te geven. Vraag deze vakman naar meer informatie over de trends, zijn werkwijze en de tarieven. Zo weet u wat u mag verwachten en komt u niet voor verrassingen achteraf te staan. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe beglazing in Utrecht!

Wat zijn de trends in uitvaartverzorging?

Bewustwording

In toenemende mate worden mensen bewust dat zij zelf en niet de verzekeraar bepalen welk bedrijf de uitvaartverzorging uitvoert. Wij merken dat mensen steeds meer zelf informeren over welke mogelijkheden er zijn voor een uitvaart. Ook de milieubewuste trends van tegenwoordig komen terug in een uitvaart van deze tijd. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een milieubewuste uitvaart, waarbij een graf op een natuurbegraafplaats niet meer tot de uitzonderingen behoort.

Zelf kiezen

Iedereen heeft bijna een uitvaartverzekering en steeds meer mensen worden zich er bewust van dat de uitvaart geregeld kan worden door een uitvaartbedrijf die zij zelf uitkiezen. Want bij het grootste gedeelte van de verzekeringen is het niet eens verplicht om met de verzekeraar zaken te doen. Wij merken dat meer en meer mensen kiezen voor het persoonlijke en kleinschalige dat de onafhankelijke uitvaartbedrijven bieden.

Milieuvriendelijke producten

Wij merken dat er steeds meer vraag is naar milieuvriendelijke uitvaarten. Hierbij kunt u denken aan milieuvriendelijke kisten en ook het drukwerk is milieuvriendelijk. Daarnaast kiezen mensen ook om het vervoer van de uitvaart milieubewust te kiezen. Zoals u merkt vindt de trend voor milieuvriendelijke producten ook draagkracht tijdens uitvaarten.

De keuze voor natuurbegraafplaatsen

Veel uitvaartondernemers ervaren dat de vraag naar natuurgraven enorm stijgt. De reden hiervoor is dat hier ook vele voordelen aan verbonden zijn. Hierbij kunt u denken aan:

 • Het graf is eeuwigdurend
 • Er is geen onderhoud nodig
 • Het graf gaat op in de omgeving

Daarnaast zijn de uitgaven aan een natuurlijk graf niet veel hoger dan een normaal graf. Tegenwoordig is er een aantal natuurbegraafplaatsen in Nederland. Wij verwachten dan ook dat deze trend zich voortzet en dat er steeds meer natuurbegraafplaatsen komen in ons land.

Zelf regelen

De ervaring leert dat steeds meer mensen in grote lijnen de uitvaart zelf willen regelen. Echter blijft het wel belangrijk dat een ervaren persoon, werkzaam in de uitvaart, de familie van bijstaat. Hierdoor hebben de naasten toch het gevoel dat zij bij eventuele vragen terecht kunnen bij iemand die weet waar hij of zij over praat. Dit geeft de familie de rust dat de uitvaart verloopt zoals gewenst.

Steeds meer speciale wensen

Wij ervaren dat er steeds minder standaard uitvaarten zijn. Mensen hebben steeds meer specifieke wensen bij een uitvaart. Men wil dat de uitvaart een weerspiegeling is van hoe de overledene was. Er zijn vele uitvaarders die een uitvaart kunnen verzorgen. Echter vonden wij een uitvaartondernemer die een uitvaart persoonlijk en met stijl en respect kan uitvoeren. Dit is de uitvaartverzorging van Yvonne van Ophuizen. Wij hopen u met deze trends te inspireren om voor uzelf of uw naaste de mooiste uitvaart te verzorgen.

Waarom een werkplekinstructiekaart noodzakelijk is

Het veiligheidsinformatieblad is vaak erg technisch

In de praktijk blijkt dat de informatie op een veiligheidsinformatieblad (vib) heel erg technisch is. Er staan veel chemische termen op die niet iedereen begrijpt. Dit kan voor problemen zorgen. Het komt dan ook vaak voor dat de informatie die op de vib staat niet belangrijk is voor diegene die met de gevaarlijke stoffen moet werken. Daarom blijkt het in de praktijk dat een vib helemaal niet zo handig is voor een werknemer om veilig met een product om te gaan.

Een werkplekinstructiekaart

Een werkplekinstructiekaart (wik) is gemaakt voor de werknemer die op de werkvloer ook daadwerkelijk in aanraking kan komen met gevaarlijke stoffen. In de werkplekinstructiekaart wordt vermeld hoe de werknemer tijdens zijn werkzaamheden op de werkplek op een veilige manier kan werken met de gevaarlijke stoffen. Ook staat hierin vermeld hoe er gehandeld dient te worden bij eventuele calamiteiten. Eigenlijk staat dezelfde informatie die vermeld staat op het veiligheidsinformatieblad op een begrijpelijke manier op de werkinstructiekaart. Dit kan bijvoorbeeld getoond worden door middel van pictogrammen.

De werkplek

Op de werkplekinstructiekaart wordt rekening gehouden met waar er met de gevaarlijke stof gewerkt wordt. Daardoor is deze informatie op de werkplek overzichtelijker en begrijpelijker gemaakt. Echter blijkt uit de praktijk dat er niet altijd een werkplekinstructiekaart gemaakt wordt door de werkgever. Echter is dit wel te allen tijde aan te raden. Zo worden eventuele problemen en risico’s in de toekomst voorkomen. Daarnaast kunt u altijd als werknemer aan uw werkgever vragen of deze u op de hoogte wil stellen van de informatie die beschreven staat op het veiligheidsinformatieblad. Wanneer u dit doet, is uw werkgever verplicht om u deze informatie te geven.

Wat staat er op een werkplekinstructiekaart?

Omdat niet elke werkgever hetzelfde is, kunnen de werkplekinstructiekaarten nog eens verschillen. Echter worden er wel de volgende zaken op getoond:

 • De risico’s van het product
 • De informatie voor EHBO
 • Hoe de stof opgeruimd dient te worden
 • De wijze van opslag
 • Welke beschermingsmiddelen er gebruikt moeten worden

Een werkplekinstructiekaart is belangrijk

Zoals u merkt is een werkplekinstructiekaart zeer belangrijk om op een veilige manier te werken met gevaarlijke stoffen. U wilt toch ook dat uw werknemers veilig kunnen werken. Daarnaast is voorkomen altijd beter dan genezen. Heeft u hulp nodig met het maken van een werkplekinstructiekaart? Dan zijn er tal van bedrijven die u hiermee kunnen helpen.

Buitengerechtelijke kosten gemaakt?

Als u kosten gemaakt heeft voor een incasso

Heeft u als schuldeiser incassokosten gemaakt om een vordering betaald te krijgen? Dan mag u deze, onder bepaalde voorwaarden, in rekening brengen. Het gaat dan om de kosten die voorafgaand aan een gerechtelijke procedure gemaakt zijn. Denk aan:

 • Bureaukosten
 • Incassokosten
 • Aanmaankosten
 • Personeelskosten
 • Administratiekosten

Al deze kosten vallen onder de noemer buitengerechtelijke incassokosten. Lees in dit blog hoe u uw kosten voor een incasso (door een incassobureau) in rekening kunt (laten) brengen.

Dit is er volgens de wet bepaald

Sinds 1 juli 2012 is de wet ‘normering buitengerechtelijke incassokosten’ (WIK) in werking getreden. Deze wet stelt dat kosten die voor een incasso worden gemaakt, in rekening mogen worden gebracht op het moment dat facturen niet worden betaald. Deze kosten moet de debiteur van het betreffende incasso voldoen. Is de schuldeiser niet BTW-plichtig? Dan moet de debiteur tevens de BTW hierover betalen. Wanneer de schuldeiser wel BTW-plichtig is, ook bij een BTW-tarief van 6%, kan de aan het incassobureau verschuldigde BTW worden verrekend. Over de gemaakte incassokosten mag geen rente worden berekend, tenzij dit expliciet is bedongen. In dat geval mag rente in rekening worden gebracht vanaf de dag waarop de schuldeiser de incassokosten daadwerkelijk heeft betaald.

Hoeveel aan incassokosten mag in rekening gebracht worden?

Er is niets standaard vastgelegd over een maximale hoogte van buitengerechtelijke kosten voor een incasso. U kunt dit wel in een overeenkomst dan wel algemene voorwaarden vastleggen. De buitengerechtelijke incassokosten worden dan bijvoorbeeld gesteld op een vast bedrag of een bepaald percentage. Wordt in uw overeenkomst/algemene voorwaarden niets genoemd over de hoogte van de incassokosten? Dan nog kunt u als schuldeiser incassokosten in rekening brengen. Het staat namelijk in de wet dat schuldeisers redelijke incassokosten in rekening mogen brengen. Behoeft u graag wat professioneel advies en begeleiding over deze zaken? Laat u dan ondersteunen door een ervaren incassobureau.

Laat uw buitengerechtelijke incassokosten in rekening brengen

Heeft u als schuldeiser, alvorens de gerechtelijke procedure, kosten gemaakt voor een incasso? Dan kunt u deze in rekening brengen. Weet u niet precies hoe u dit volgens de correcte wijze moet doen? Schakel dan een ervaren incassobureau in. Zij bieden u passend advies. Ga op zoek naar een bewezen incassobureau en laat hen al uw kosten bij de juiste partij in rekening brengen.

Staat u als ondernemer ingeschreven op een privé adres? Er zijn andere mogelijkheden.

Met een privé adres in het handelsregister

In het handelsregister staan adressen van ondernemingen en rechtspersonen. Dit register is een openbaar register dat zichtbaar is voor iedereen. Ook staan in het handelsregister zowel privé als vestigingsadressen vermeld. Waar u als bedrijf uw activiteiten uitvoert, wordt het vestigingsadres genoemd. Bent u ervan op de hoogte dat dit vestigingsadres altijd openbaar is? Echter bij privé adressen ligt dit aan de rechtsvorm die u gekozen heeft. Bij de volgende rechtsvormen zijn privé adressen openbaar:

 • Eenmanszaken
 • Vennootschap onder firma
 • Commanditaire vennootschap
 • Maatschappen

Hierbij zijn de privé adressen van de eigenaar, maten en vennoten openbaar. De reden hiervoor is dat deze mensen hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de onderneming.

Privé adressen die niet openbaar zijn

De privé adressen van functionarissen worden bijvoorbeeld bij een bv niet getoond. De enige die deze adressen kunnen bekijken zijn notarissen, advocaten en deurwaarders. De privé adressen worden door de KvK alleen vermeld op het uittreksel van uw onderneming. Zo worden deze niet vermeld in adresbestanden. Het is ook mogelijk om uw privé adres af te schermen. Echter dient u dit dan goed te motiveren bij de KvK. Een voorwaarde hierbij is dat het privé adres in de Basisregistratie Personen de indicatie ‘geheim’ heeft. Dit is aan te vragen bij uw gemeente. Ook moet u genoeg maatregelen treffen om de bekendheid van uw privé adres te beschermen. Hierbij kunt u denken aan het nemen van een geheim telefoonnummer.

Uw privé adres is ook uw bedrijfsadres

Als uw adres wordt geleverd in adresbestanden zoals internetgidsen en internet kaarten zoals Google maps en uw privé adres ook uw zakelijk adres is, kunt u een non-mailing-indicator activeren. Als u liever niet heeft dat het makkelijk is om uw privé adres te raadplegen, kunt u denken om een ander vestigingsadres te nemen. Een mogelijkheid is dan om uw bedrijf op een virtueel kantoor adres in te schrijven.

Veel aanbieders voor virtuele kantoor adressen

Er zijn verschillende bedrijven waarbij u zich kunt inschrijven op een virtueel kantoor adres. Ga daarom ook niet voor het eerste bedrijf dat u tegenkomt. Oriënteer u eerst over welke aanbieders er zijn en wat de kosten zijn. Ook wilt u met een betrouwbaar bedrijf in zee gaan. Een voorbeeld van een betrouwbaar bedrijf is ADD Business Point. Wij adviseren u om alles goed in overweging te nemen voordat u een vestigingsadres neemt.© Copyright. All rights Reserved